Luchtgommen zorgt ervoor dat uw hout er weer fris uitziet. We geven het houtwerk een nieuw leven door garnet met lucht op een lage druk te spuiten. Garnet is een fijn gemalen gesteente.

Luchtgommen van meubelen is een milieuvriendelijk en een groen proces.

Vuil, oude verflagen, beitsen, worden op deze manier van het hout weggehaald zonder het hout te beschadigen. De nerven van het hout worden mooi zichtbaar zonder dat het hout ruw aanvoelt.

Lucht en mineraalkorrels of garnet klaren de klus met een verbluffend resultaat als gevolg. Dit zorgt voor een héél licht schurend effect op het hout.

Bent u gehecht aan uw mooie, oude massieve meubelen, maar ziet u de donkere kleur niet meer graag? Dan bewerken wij deze door te “luchtgommen” en kunnen deze dan afwerken naar u keuze zodat ze terug passen in uw hedendaags interieur. Hieronder kan je enkele voorbeelden terugvinden waarin we onder andere meubilair en fijn plaatwerk hebben geluchtgomd.

Luchtgommen van

Meubilair

Luchtgommen van

Fijn plaatwerk

lamp-voorlamp-na

Hier wordt een antieke, verroestte spoorweglantaarn geluchtgomd om daarna terug mooi te kunnen lakken. Zo kan de eigenaar terug jarenlang genieten van dit uniek exemplaar.

Afwerkingen

Nervenlak

In tegenstelling tot het beitsen gaan we hier een dekkende laag aanbrengen, maar hier blijft de nerfstructuur nog zichtbaar.

De lak is zo samengesteld dat hij kleurt tot in de nerf maar toch niet opvult. 

Hier verdwijnt de houtstructuur, maar wordt de nerfstructuur behouden.

Beits met vernis

Beits wordt aangebracht om het hout mooi naturel te kleuren.

In tegenstelling tot lakverf, is beits dunner en dringt het deels in het hout door. hierdoor blijft de nerf ook mooi zichtbaar.

Om het onderhoudsvriendelijk te maken werken wij nog af met een natuurhout-look vernis die niet verkleurt!

Luchtgommen of Zandstralen

Luchtgommen en zandstralen zijn termen die nauw verwant aan elkaar zijn. Vaak worden deze twee termen ook door elkaar gehaald, toch zijn er wel enkele grote verschillen!

Ten eerste is luchtgommen een veel ‘fijnere’ techniek dan zandstralen. Bij gommen wordt een zacht straalmiddel gebruik onder lage druk, terwijl je bij zandstralen kiest voor een scherper straalmiddel met meer druk. Verder kun je luchtgommen goed gebruiken voor ondergronden met veel details. Denk bijvoorbeeld aan een antieke stoel met allerlei details in het hout. Wanneer je deze gaat zandstralen zullen deze details vervagen.

Een ander verschil is dat luchtgommen een groen proces is en er dus geen gebruik wordt gemaakt van chemische middelen.